top of page

McDonald's'ta iyi kahve, iyi fiyata!



Kahve, günümüzde popüler kültürün bir metası olarak üretilip sunulan ve bu bağlamda tüketilen bir unsur haline geliyor. Ayrıca, ağırlıklı olarak sunumu yapılan mekanın dekorasyon tarzına, marka bilinirliğine ve kahve çekirdekleriyle aşk yaşayan baristaların şairane anlatılarına yönelik tercih ediliyor. Bu yapıya meydan okuyan ünlü fast food devi McDonald's, son yıllarda hem yiyecek hem içecek pazarlamasını fast food konseptinin yalınlığına vurgu yaparak kurguluyor.


Gerek butik hamburgercilere, gerekse butik kafelere iğneleyici söylemlerle meydan okuyan reklam serisi, iyi hamburger ve iyi kahvenin uygun fiyatlarlada tüketilebileceğini vurguluyor. "McDonald’s’ta şov yok, Show Burger var!” ve “McDonald's'ta iyi kahve, iyi fiyata!” reklamları popüler kültürün tercih ettiği butik hamburgerci ve butik kafe akımını eleştiriyor.


Espirili ve iğneleyici bu reklam serisi McD Cafe'lerdeki uygun fiyatlara ve hızlı servise dikkat çekiyor. Reklam serisinde yeni nesil kahvecilere eleştirel nitelikte barista figürü olarak vücut bulan karakter, dünyanın en büyük özel üretim kahve kavurucusu ve tahmisçisi Starbucks Coffee Company çalışanlarının dilinden düşüremediği “X’TL farkla Y istermisiniz?” Sorusunu soruyor.


Gerek Starbucks Coffee Company’nin gerekse butik kahve kavurucularının hayatımıza soktuğu şairane kahve anlatıları veya olur olmadık seçenekler için ekstra fiyatlandırma politikası abartılı fiyatlandırma şekilleri gözler önüne seriliyor.


Tabii ki bu yeni nesil kahve kültürü sayesinde kahve ve kafecilik ülkemizde değer kazanan ve her gün daha da çok önemsenen hale gelmiştir. Reklam filminde de görüldüğü üzere McD Cafe'lerin de pazarlama stratejilerine girmiş olan nitelikli çekirdekler ve yüzde yüz Arabica gibi söylemler ülkemizde kahveye verilen değerin arttığının bir göstergesidir. Kahvenizi nerede içeceğiniz tabi ki sizin tercihiniz ancak her zaman en iyi kahveyi hak ediyorsunuz ve en iyi kahve sadece ona aşık ellerde hayat bulur…





6 TL farkla üzerine çiçek deseni ister misiniz?


6 TL farkla üzerine adınızı yazmamı ister misiniz?


55 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page