top of page

Ofislerde Saklı Kalmış Baristalara Kendini Gösterme Fırsatı!

Güncelleme tarihi: 10 May 2022

Kahve tahmisçilerinin pazarlama ve reklam kampanyaları yıllar içerisinde kahveyi ofis hayatının çok önemli bir parçası haline getirdi. Bu yazımızda ofislerde saklı kalmış baristalara ve yalnızca bir kahve aboneliği sayesinde ofislerin nitelikli bir espresso bara nasıl kavuşulabileceğine değineceğiz.


İyi bir kahve içmenin püf noktası kahveyi çekirdek halinde satın alıp bayatlamadan seri bir şekilde tüketmektir. Ancak daha uzun kullanımlı bir tercih arıyorsanız porsiyonluk azotlu paketlenmiş kahveleri de kullanabilirsiniz. Bilindiği üzere öğütülmüş halde saklanan kahve kısa zaman içerisinde aromasını kaybeder ve bayatlar. Bu sebeble ofisinizde veya herhangi bir yerde iyi bir kahve için ya kahveyi anlık olarak öğütmenizi sağlayacak bir değirmen ya da porsiyonlar halinde azotlu paketlenmiş kahveye ihtiyacınız vardır.


Öncelikle çoğu ofiste olduğu gibi ağırlıklı olarak sizin ofisinizde de filtre kahve tüketiliyorsa; Nitelikli kahve hazırlamak için Comandante ve Rhinowares gibi başarılı markaların el değirmenlerini kullanabilirsiniz. Bu sayede kahvenizi çekirdekten öğüterek V60 Dripper, Aeropress ve French Press gibi demleme yöntemlerini taze bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Keza çoğu ofiste bu yöntemler kullanılarak kahve hazırlanmaktadır. Bu sayede farklı bölgelerde yetişen ve farklı aromatik tatlara sahip kahve çekirdeklerini deneme imkanı bulunmaktadır. Ancak, yazımızın başında baristalık dedik. Bildiğiniz gibi baristalık yalnızca bu üç dört demleme yönteminden ibaret değildir.Barista kahvenin çekirdek halinden fincana kadar olan yolculuğunu bilen ve hakim olan kişidir.


Peki, iyi bir espresso, cortado, caffe latte veya cappuccino istiyorsanız aklınıza hemen yüksek yatırım maliyetli makineler, kahve ekipmanları ve donanımlı bir espresso bar geliyor değil mi? Ofisler içerisinde işi filtre kahve demlemenin ötesine götürmek artık düşünüldüğü kadar zor ve maliyetli bir iş değil. Bu tür espresso bazlı kahveleri hazırlamak için ofis içerisinde espresso bar kurmak sadece bir paket kahve almak kadar kolay. Caff Market bir yıllık taahhütlü pod kahve alımı karşılığı ofislere ve butik işletmelere konsinye kahve makineleri temin ediyor. Bu espresso kahve makineleri sayesinde ofislerde saklı kalmış baristalar cortado, caffe latte veya cappuccino gibi şairane kahveler ve sunumlar hazırlayabiliyor.



Caff Market’in sunmuş olduğu pod kahvelerin paketlenmeden önce öğütülme anındaki tazeliği azot sayesinde uzun süre korunmaktadır. Bu ekipman ile kahve, profesyonel bir değirmende öğütülüp uzman bir baristanın elinden çıkmışcasına leziz bir espressoya dönüşüyor. İşte ofislerin gizli baristaları tam olarak bu noktan sonra devreye giriyor. Gerek masa arkadaşına ufak bir jest için gerekse bir öğle arasında ofis çalışanlarıyla kısa bir kahve workshop’u düzenlemek için pod kahveler ve konsinye kahve makineleri ofislerin vazgeçilmezi oluyor. Nitelikli yöresel kahve seçenekleri ve ekonomik yapısıyla çalışma ortamlarında farklı bir etkinlik alanı yaratan kahve aboneliği sistemi ofislerin kahve tüketim alışkanlığına yeni bir soluk getiriyor.


3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page